Sieraden met edelstenen

Wat is boorbashen?

Boorbashing (ook wel stone-bashing of gembashing genoemd) is een sieradenstijl die populair is geworden door de Japanners. In het Japans is Gorgeous een term die wordt gebruikt om stenen te beschrijven die afkomstig zijn uit bijzonder mooie plaatsen zoals Japan, Mongolië, cersum, toermalijn, agaat, jade, J-granaat, saffier, maansteen, peridoot-edelsteen en amethist-edelstenen.

Onder de Khalsa Trading Companies worden deze stenen ook wel "Gomed" of "Gomedini" genoemd. Volgens het model van dit bedrijf zijn de stenen tien jaar of ouder, wat ze erg goedkoop maakt. Onder dit bedrijf worden de ruwe stenen met de hand gesneden en prachtig gezet op kleine houten vuurpotjes. Dit is nog een reden waarom Boorbashing-stukken zo leuk zijn.

Waar kun je Boorbashing-stenen kopen?

Ze zijn wereldwijd verkrijgbaar, in winkelcentra, boetieks, doorbuster-winkels en kleine winkels. Ze zijn ook verkrijgbaar in online winkels of juweliers. Een andere edelsteenwinkel waar je Boorbashing-stenen kunt kopen, is misschien Deepak Chopra 2008.

Hoe gebruik je Boorbashing-stenen?

Je moet eerst leren hoe belangrijk het is om de steen te wassen. Let op: als je de steen wilt wassen met water waarin scherpe metalen voorwerpen kunnen worden toegevoegd, zorg er dan voor dat je hem wast met water dat echt sterk genoeg is om daarna al het water te verwijderen. Merk op dat steen moet worden gewassen met nylon zeep en water.

Vervolgens moet je de steen drogen en op een handdoek leggen met wat gebroken glaskralen om de natuurlijke glans te beschermen. Houd er rekening mee dat als u de kralen op de sieraden wilt plaatsen, deze tijdens het schoonmaken gemakkelijk kunnen worden verschoven.

Vervolgens moet u de kralen polijsten met een speciale metaalpoets voor juweliers. Maak je doek nat en wikkel het twee keer om de steen. Denk eraan een doek te gebruiken die erg zacht is en bij voorkeur van katoen. Wikkel de doek nog twee keer om de steen en polijst deze met een kleine hoeveelheid speciale polish. Zorg ervoor dat je de doek voorzichtig om de steen wikkelt, omdat het gebruik van een doek met losse touwtjes je edelsteen gemakkelijk kan beschadigen.

Je moet ook een paar druppels etherische olie toevoegen aan je gouden of zilveren sieraden, afhankelijk van het soort sieraden dat je hebt. Een paar druppels etherische olie in een waterpan is ook de perfecte toevoeging om je sieraden nog mooier te maken.

Nu kunt u genieten van uw Boorball Karate met een goede nachtrust.